27 Mayıs 2018 Pazar

OLGUNLAŞMAMIŞ ELMA TURŞUSU


               😋(GORUK ELMA TURŞUSU)😋

         Karaman elmanın memleketidir. Şu günlerde de Karaman da elma bahçelerinde elma seyreltme işlemi yapılmaktadır. Peki seyreltilen o minik yeşil elmalara ne oluyor dersiniz? 
       En güzel şekilde onları değerlendirebilmek için gelin hep birlikte turşu kuralım. Yeşil elma turşusu. Her öğünde her yemeğin yanında tüketilen iştah açıcı 😋ELMA TURŞUSU😋 Turşu çeşitlerinden belki de adını duymadığınız Starking, Golden,Arap kızı,Amasya çeşitlerinden Karaman’ın meşhur elmalarından yapılan goruk elma turşusunun tarifini  vereceğim sizlere
Malzemeler
☝Yeşil elma
☝Üzüm sirkesi
☝Su
☝Turşuluk iri tuz

Yapılışı: Elmaları bir güzel yıkayın. Sapları kalsın. Dört beş yerinden boylamasına çizik atın. Elmaları cam kavanoza yerleştirin. Kavanoz alana kadar doldurun.Derin bir kabın içine tuz sirke ve su dökün karıştırın. Bu karışımı elmaların üzerine dökün. Kapağını kapatın. Serin bir yere kaldırın. Bir ay kadar sonra elma turşunuz yemeğe hazır. 
😋Afiyet olsun.😋




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder