😋(GORUK ELMA TURŞUSU)😋
Karaman elmanın memleketidir. Şu günlerde de Karaman da elma
bahçelerinde elma seyreltme işlemi yapılmaktadır. Peki seyreltilen o minik yeşil
elmalara ne oluyor dersiniz?
En güzel şekilde onları değerlendirebilmek için
gelin hep birlikte turşu kuralım. Yeşil elma turşusu. Her öğünde her yemeğin
yanında tüketilen iştah açıcı 😋ELMA TURŞUSU😋 Turşu çeşitlerinden belki de adını duymadığınız Starking, Golden,Arap kızı,Amasya çeşitlerinden Karaman’ın meşhur elmalarından yapılan goruk elma turşusunun tarifini vereceğim sizlere
Malzemeler
☝Yeşil elma
☝Üzüm sirkesi
☝Su
☝Turşuluk iri tuz
Yapılışı: Elmaları bir güzel yıkayın. Sapları kalsın. Dört
beş yerinden boylamasına çizik atın. Elmaları cam kavanoza yerleştirin. Kavanoz
alana kadar doldurun.Derin bir kabın içine tuz sirke ve su dökün karıştırın. Bu
karışımı elmaların üzerine dökün. Kapağını kapatın. Serin bir yere kaldırın.
Bir ay kadar sonra elma turşunuz yemeğe hazır.
😋Afiyet olsun.😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder