25 Nisan 2018 Çarşamba

SARMA TADINDA


  
          Eli hünerli üç kadın bir araya gelsek sarma sarsak tabaklar küçük, orta, büyük olsa çarşının içinde bir de dükkan tutsak fazla göz önünde olmasa imalathane gibi çalışsa çarşıdan alınacak siparişlere de yakın olsa. Pazarlamak için büyük marketlerle anlaşsak her markete günlük taze sarma sarsak. Devlet okullarından kurumlarından yurtlardan toplu siparişler alsak. 
      El emeği zahmetli bir iştir. Sarma sarması sabır ister, özen ister, temizlik ister her bir yaprak senin elinde şekillenmek ister. Var mısın üç kuruşu beş kuruş yapmaya? Acaba yapabilir miyiz ki sorusunun cevabını hemen ben de varım diye cevaplamaya. Var mısın kendini girişimcilik adına riske atmaya göle yoğurt mayası çalmaya? Kaybımız ne olur ki? Denemekten başka çaremiz yok.
        Sarmalar günlük üretilmeli iki gün içinde tüketilmeli. Satılmayan sarmalar marketlerden iade alınmalı toplu yemek yenilen yerlere son kullanım tarihi geçmeden satılmalı. Her tabakta sarmayı saran kişinin fişi (ad soyad yerine geçer) yapışık olmalı tabaktaki sorumluluğu almalı. Tek kişilik tek porsiyonluk kaplarda büfelere kafelere dağıtılmalı çok hızlı girişimci bir pazarlama elemanı bulmalı bütün iş onun hızlı ve etkili satışında noktalanmalı. Araba ile servise çıkmalı. İmalathanede taze taze yemek isteyenler için bölüm bulunmalı. Sarmanın üzeri limonlarla süslenmeli ve sadece zeytinyağlı sarma olmalı. Hedef koymalı bu üç girişimci kadın kendilerine büyümeleri açılmaları internetten siparişler almalı satış ağını genişletmeli
     Sarma sarmalama çalışma coşkusu motive edici içgüdüsel duygularım sarma tadında lezzetli geldi. Çalışma isteğinin tadı da bir başka.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder