Eli hünerli
üç kadın bir araya gelsek sarma sarsak tabaklar küçük, orta, büyük olsa
çarşının içinde bir de dükkan tutsak fazla göz önünde olmasa imalathane gibi çalışsa
çarşıdan alınacak siparişlere de yakın olsa. Pazarlamak için büyük marketlerle
anlaşsak her markete günlük taze sarma sarsak. Devlet okullarından
kurumlarından yurtlardan toplu siparişler alsak.
El emeği zahmetli bir iştir.
Sarma sarması sabır ister, özen ister, temizlik ister her bir yaprak senin elinde
şekillenmek ister. Var mısın üç kuruşu beş kuruş yapmaya? Acaba yapabilir miyiz
ki sorusunun cevabını hemen ben de varım diye cevaplamaya. Var mısın kendini girişimcilik
adına riske atmaya göle yoğurt mayası çalmaya? Kaybımız ne olur ki? Denemekten
başka çaremiz yok.
Sarmalar
günlük üretilmeli iki gün içinde tüketilmeli. Satılmayan sarmalar marketlerden iade
alınmalı toplu yemek yenilen yerlere son kullanım tarihi geçmeden satılmalı. Her tabakta sarmayı saran kişinin
fişi (ad soyad yerine geçer) yapışık olmalı tabaktaki sorumluluğu almalı. Tek
kişilik tek porsiyonluk kaplarda büfelere kafelere dağıtılmalı çok hızlı girişimci
bir pazarlama elemanı bulmalı bütün iş onun hızlı ve etkili satışında
noktalanmalı. Araba ile servise çıkmalı. İmalathanede taze taze yemek isteyenler
için bölüm bulunmalı. Sarmanın üzeri limonlarla süslenmeli ve sadece
zeytinyağlı sarma olmalı. Hedef koymalı bu üç girişimci kadın kendilerine
büyümeleri açılmaları internetten siparişler almalı satış ağını genişletmeli
Sarma sarmalama çalışma
coşkusu motive edici içgüdüsel duygularım sarma tadında lezzetli geldi. Çalışma
isteğinin tadı da bir başka.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder